AVO-VAJ bread.
nehledej v tom nic záludného.. ten název je jen lenost :D
AVOkádo-VAJíčka chléb.
1-2-3 a vznikne dokonalé combo mého dne... je to bohaté na TUKY a je jedno, zda si to člověk dá k obědu, snídani a nebo večer u televize :)..
Obložené chlebíčky s "hermelínovou" mi nikdy nic neříkaly a už vůbec ne ty s vařeným vejcem.. vůbec jsem nebyla moc fanoušek vajíček, ale s bezlepkem to přišlo a já bych je mohla pořád. Časem se snad dopracuji i k jiným úpravám, než je vyšlehat do koláče a nebo "usušit" na pánvi :DD
KALORIE: 482 kcal
(B 15,6g/ S 51g/ T 24g)
tohle byla konkrétně moje snídaně.. strašně sytá a bohatá na zdravé tuky. Avokádo je vůbec kapitola sama o sobě a z vlastní zkušenosti vím, že Avíčko buď miluješ, ..nebo nesnášíš!.

U nás doma je to naštěstí 2:1 pro lásku!. Nebo jako.. láska u nás doma pochopitelně je, ale Kuba a avokádo?. To nejde dohromady. :D
Naštěstí Tobísek po mně podědil tu lásku,..i když zase mi ho pak všechno sní, viď.. Takže si dobře rozmyslete, než své dítě naučíte na tuhle pochoutku.
Moje babička s dědou ho taky neměli rádi, ale když jsem jim ukázala úpravu zralého avokáda, která zabere +/- 5 minut, tak podlehli. :)))
DOPORUČENÍ: avokádo kupujte, aby mělo kus "stopky" a aby jste si ji mohli vyndat až doma:).. avokáda skladuji v lednici a když vím, že si ho chci druhý den dát, tak si ho vyndám den předtím na linku nebo zabalím do novin a ráno je měkké. Poznáte to již při doteku, že se vám daří ho "zmáčknout" a je měkké a nebo právě odendáte stopku, dloubnete nehtem a poznáte, zda už má "máslovou konzistenci" ... avokádo se dá jíst zelené, které se dobře krájí, ale není tak chutné jako to zralé.. slupky se většinou zbavíte ostrou škrabkou, kdežto zralé se rozpadá a jde krásně vydloubnout lžící :) ... .
na tuhle snídani jsem si na másle osmažila 2 větší vajíčka (100g), 3 krajíčky chleba měly 83g a avokádo 60g (jedna polovina).. - vždy první sdělejte tu část bez pecky, protože pecka zajistí, aby ta část, kterou vracíte do lednice- méně hnědla.
rajčátka měly 20g .. :)))
Tak dobrou chuť! :)
TYP: avokádo zakápnout čerstvou citrónovou šťávou a posypat hrubozrnnou solí :)