Filé s bramborem z jednoho plechu

16.03.2018

Tohle jídlo má své plusy...
+ rychlé
+ dobré
+ zdravé
+ dobré na ohřátí
+ je v něm ryba :)

Filé kupuji opravdu 100% rybu.. né žádné semleté rybí filé ve strouhance s kostmi apod.. :)
Takové filé seženete v každém dobrém obchodě.. :) většinou se prodává aljašská treska. Dá se obalit, ale to já nepraktikuji, takže ho mám nejradši jen osolené a s tymiánem- ten se mi k rybě hrozně hodí... přidat k tomu můžete třeba pečenou cuketu :))) a nebo čerstvou zeleninu. 


Na 4 porce:
1kg brambor ve slupce (mám hrozně ráda pečené brambory se slupkou a skvěle to funguje právě k rybě:)))... 
800g filé (dávám 200g v syrovém stavu na porci, což pak je asi 150g.) ... 
tymián, rozmarýn, olej, sůl

Brambory pořádně omyji a přepůlím, dám vařit na 10min, troubu si předehřeji na 175st a zatím si osolím rybu, poté přidám tymián a dám do zapékací misky nebo na plech, brambory sliji a přidám na rybu, přidám rozmarýn a olej, zakryji alobalem a vložím do trouby, peču do změknutí brambor, můžete ke konci přidat kousek másla a nebo sundat alobal a přidat troubu na 200st, aby byly brambory křupavější:)... 


dobrou chuť:))

1 porce= 150g brambor a 200g tresky (tresku uvádím v syrovém stavu, brambory v upečeném)
KALORIE: 311 kcal
(B 38g/ S 30g/ T 3,8g) 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky