Polentovo-KEFÍROVÝ koláček

19.03.2018

Tenhle koláček zatím trhl rekord, tolik lidí psalo a ptalo se na recept... sice jsem ho musela udělat 2x, abych "vychytala" to správné složení, ale jím ho už druhý den a musím říct, že předčil mé očekávání ... Dám Vám přesný recept surovin, které jsem použila já a do závorky Vám přidám vždy možnost náhrady, ale pamatujte, že si pak musíte přepočítat makra! :)

KALORIE: 777 kcal 
(B 70,6g/ S 100g/ T 5,3g) 
já jsem si koláček rozdělila na 4x a dozdobila tvarohem a oříškovým máslem a trochou ovoce:)... 
porce: 194 kcal 
(B 17,6g/ S 25g/ T 1,3g) 

Makra koláčku jsou bez tvarohu, ozdůbek apod... je to jen čistý koláček, který si každý den dozdobím tím, na co mám zrovna chuť a co se mi vejde do maker:).. 

SUROVINY: 
° 70g kukuřičná POLENTA 
° 40g vanilkový PROTEINOVÝ PRÁŠEK (můžete zaměnit příchuť nebo pokud vůbec protein nepoužíváte, tak nahradit moukou, nicméně poté neočekávejte příliš bílkovin a naopak nárůst sacharidů) 
° 30g samokypřící mouka Doves Farm (nahradit můžete hladkou- ideálně špaldová, ..z bezlepkových variant doporučuji tapiokovou, rýžovou, jahelnou nebo třeba pohankovou :).. pochopitelně použít můžete i běžnou pšeničnou, která funguje vždy, nicméně já ji nesmím:) a většina lidí, co se snaží zdravě stravovat- se jí též vyhýbají) + PDP (kypřící prášek, prášek do pečiva) 
V PŘÍPADĚ SAMOKYPŘÍCÍ MOUKY NENÍ KYPŘIDLO JIŽ TŘEBA
° 100g tvaroh (ve vaničce)
° 6g psyllium (vláknina) 
° 10g xylitol (cukr, erythrit, stévie) 
° 30ml vody 
° 200ml kefír natural (použít můžete i ochucený nebo 50 na 50 s bílým jogurtem) 
° 107 ml vaječný bílek (4 bílky) + můžete přidat 1-2 žloutky, ale opět se zvýší makra na tucích -)) 

POSTUP: 
polenta v syrovém stavu, přidáme protein, mouku, sladidlo, kefír, psyllium, tvaroh a naředíme vodou.. nakonec vmícháme 4 ušlehané bílky do tuha (není problém použít třeba jen dva .) ... ale já od koláče chtěla vysoký obsah bílkovin, takže jsem to vymyslela takhle.)... 

Těsto jsem přelila do formy o 24cm, ale příště bych ho dala klidně do 20cm, aby byl vyšší :).. 
Pekla jsem na 175st dokud nebyl zlatavý :)... nechala ještě zavřený ve vypnuté troubě na 10minut. 

Snad Vám bude chutnat.. je dobrý i druhý den, i z lednice:) 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.