ŠMAKOUNÍ koláček


Když po dlouhý době nebyl vyprodaný švestkový šmakoun (šmakoun Adler)!!. Tak jsem přemýšlela, co z něj vymyslím a vypadá to, že se to povedlo! Chuťově vláčné, do maker se to krásně vleze a je to rychlovka :)))...
CO BUDEME POTŘEBOVAT?.
°100g švestkový šmakoun (1/2 balení, seženete v každém obchodě- Billa, Globus, Tesco aj.)
°50g rýžové krupičky
°50ml mléka (dala jsem neslazené mandlové Alpro)
°1 vejce
°1 ČL sody
°250g ricotty
°1 ČL xylitolu
°1 ČL rozpustné vlákniny
Šmakouna rozmixujeme s mlékem, potom přidáme vajíčko, krupičku se sodou, ricottu, sladidlo a dáme do menší formy (já použila kulatou 20cm) a vyložila ji pečícím papírem. Pečeme na 175st 30-35 minut. (Těsto by mělo být vláčnější, ale nemělo by téct.)

NA POLEVU:
°40g hořké čokolády (používám vysokoprocentní Lindt)
°20g arašídového másla (já mám od MyProtein "crunchy")
°kokos plátky
Připravíme si vodní lázeň, kde rozpustíme čokoládu s máslíčkem a vychladnutý koláček polijeme, přidáme kokosové plátky a necháme vychladit:) ...
KALORICKÉ HODNOTY: 995 kcal
( BÍLKOVINY 53,5g/ SACHARIDY 70g/ TUKY 52g )
na jeden kus mi vyšlo kolem 124 kcal :))) byly menší, ale dostatečně syté :)