ŠMAKOUNÍ koláček

07.03.2018

Když po dlouhý době nebyl vyprodaný švestkový šmakoun (šmakoun Adler)!!. Tak jsem přemýšlela, co z něj vymyslím a vypadá to, že se to povedlo! Chuťově vláčné, do maker se to krásně vleze a je to rychlovka :)))... 

CO BUDEME POTŘEBOVAT?. 

°100g švestkový šmakoun (1/2 balení, seženete v každém obchodě- Billa, Globus, Tesco aj.) 
°50g rýžové krupičky
°50ml mléka (dala jsem neslazené mandlové Alpro) 
°1 vejce
°1 ČL sody
°250g ricotty
°1 ČL xylitolu
°1 ČL rozpustné vlákniny 
Šmakouna rozmixujeme s mlékem, potom přidáme vajíčko, krupičku se sodou, ricottu, sladidlo a dáme do menší formy (já použila kulatou 20cm) a vyložila ji pečícím papírem. Pečeme na 175st 30-35 minut. (Těsto by mělo být vláčnější, ale nemělo by téct.)


NA POLEVU: 

°40g hořké čokolády (používám vysokoprocentní Lindt) 
°20g arašídového másla (já mám od MyProtein "crunchy")  
°kokos plátky

Připravíme si vodní lázeň, kde rozpustíme čokoládu s máslíčkem a vychladnutý koláček polijeme, přidáme kokosové plátky a necháme vychladit:) ... 

KALORICKÉ HODNOTY: 995 kcal

( BÍLKOVINY 53,5g/ SACHARIDY 70g/ TUKY 52g )

na jeden kus mi vyšlo kolem 124 kcal :))) byly menší, ale dostatečně syté :) 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky