VÝVAR.. moje NUMBER ONE.

Naprosto nejvhodnější a nejuniverzálnější jídlo, které můžu snídat, obědvat, večeřet... i svačit!. A je jedno, zda jsem zdravá, nemocná, naštvaná, šťastná, hladová a nebo přecpaná!.
Proto ho taky považuji za TOP!:)
Receptů na vývar je všude mnoho a každý ho dělá jinak.. ¨já dělám buď hovězí nebo kuřecí. Na hovězí používám morkové kosti a kus masa, na kuřecí prsa s kostí, směs kostí nebo skelety. Vždy se řídím tím, aby tam bylo jak maso, tak kosti :)... A vývar táhnu i celý den.)...
a uchovávám ho v mrazáku zredukovaný a používám místo bujónu> tuhle vychytávku Vám brzy sepíšu :)...
Tenhle vývar jsem vařila z prsou, skeletů a krků- maso mám z farmy Raciola a ty vývary z něj?. LUXUS!.
Koření dávám: sůl, černý a červený pepř, nové koření, bobkový list, pažitku, petrželku a zeleninu: mrkev, cibuli, česnek, petržel, pór, rajče, celer a občas i něco, co mi zbydou odřezky :)...
Vývar táhnu na nízký stupeň od rána do večera, někdy přes noc :).. přecedím a oberu maso. Nalijuído hermetických dóz a skladuji v lednici, případně, když vím, že ho do 3 dnů nespotřebuji, tak v mrazáku :)...

Vždy si ohřeji jen potřebné množství 200-300ml na porci, přidám čerstvou mrkev, kousky masa, které jsem obrala, petrželku, celer a ještě nějakou zeleninu, kterou mám právě při ruce:).
Tahle miska a její kalorické hodnoty:
250 ml kuřecího domácího vývaru
200 ml vody
55g mrkve
109g kuřecího masa
5g petržele
15g celeru
°vývar byl dost silný a tak jsem si ho ještě naředila vodou :)...
kalorie: 199 kcal
(B 33,3g/ S 6g/ T 3,7g)
Na bílkoviny rozhodně super!! :)